Restaurant Kuib

Amplasat in mijlocul naturii, Kuib este situat in Sinaia, una dintre cele mai populare statiuni montane din Romania. Departe de drumul principal, restaurantul se dezvaluie dupa o scurta urcare prin vechiul cartier rezidential, chiar langa casa memoriala George Enescu.
De la bun inceput, scopul a fost acela de a situa in context designul prin utilizarea materialelor naturale. Extindere a pensiunii deja existnte, restaurantul este o structura din lemn lamelar, dinamica,care lasa privitorul sa se bucure de panorama ce se dechide in fata sa. Anuntata de panourile placate cu lemn care stabilesc o axa principala, cladirea este perceputa succesiv pe masura ce se urca pe drumul de acces inclinat.
Panouri armonice din sticla se pot deschide complet pe trei din cele patru laturi, permitand oaspetilor sa se situeze in mijlocul cadrului natrual, parte integranta a sa si sa priveasca muntii indepartati. Atmosfera familiara este punctata de pozitionarea aparent aleatoare a lampilor fabricate din panza si a mobilierului de epoca, realizat manual in regiunea Banat.
Piesa interioara de rezistenta este barul masiv de stejar, care creste din podeaua din lemn.
Incadrare a cladirii in cadrul istoriei locale, pianul in varsta de 100 de ani este inca functional si se afla la dispozitia oaspetilor. Este o amintire a vietii culturale a zonei, a soiurilor muzicale de la resedinta regala din apropiere si a compozitorului George Enescu, care, la apogeul Regatului Romaniei, traia in apropiere, alaturi de alti muzicieni, scriitori si artisti.

Client: Restaurant Kuib
Amplasament: SINAIA
An: 2013
Suprafata: 212 sqm

Architectura :

Alexandru CALIN, Vlad DRAGHESCU (autori),
Dan BONDAR, Toader POPESCU (colaboratori)