Siriului Office

Amplasat in nordul Bucurestiului, Centrul de Sprijinire si Dezvoltare a Afacerilor Siriului (CSDA Siriului) se bucura de o situare favorabila la scara orasului, intr-o zona aflata in plina dezvoltare (probabil cea mai dinamica a momentului) si cu perspective atragatoare pentru viitor. Contextul local, la scara vecinatatii, rezultat din articularea unui ansamblu rezidential din anii ’80 cu o parcelare de locuinte individuale fara valoare deosebita, motiv pentru care acesta nu s-a constituit intr-un partener valabil de dialog urban si a reprezentat o provocare majora in faza de inceput a proiectarii. Astfel, cladirea a trebuit sa isi asume si misiunea de scoatere din anonimat a zonei inconjuratoare si de diminuare a statutului sau periferic.
Schema de finantare a investitiei din fonduri europene a impus adaptarea configuratiei functionale a acesteia pentru nevoile intreprinderilor mici si mijlocii. Astfel, fiecare nivel este conceput modular, cu posibilitatea divizarii suprafetelor inchiriabile pentru spatiile de birouri intr-un numar flexibil si suficient de mare de unitati autonome, cu acces egal la o serie de dotari comune –, sali de intruniri pe nivel, grupuri sanitare, servicii de interes comun la etajul 1 al cladirii (sali conferinte, serviciu de copiere, servicii profesionale etc).
In ceea ce priveste imaginea exterioara, s-a optat pentru o compozitie echilibrata, in care verticala golurilor din lateralul fatadei principale este contrabalansata de dominanta orizontala a zonei centrale, sustinuta de o succesiune de brise-soleil-urilor metalice, de punerea in evidenta a muchiilor planseelor, de textura tablei ondulate si de cele trei ferestre in banda de mari dimensiuni. Acestea din urma puncteaza cele trei elemente cu rol de accent pentru fatada principala – „cutiile” finisate cu panouri tip Trespa.
CSDA Siriului reprezinta o realizare importanta pentru piata bucuresteana si romaneasca, demonstrand fezabilitatea unei constructii de nivel inalt in conditiile unui control responsabil al costurilor si raspunzand, in acelasi timp unei provocari contemporane importante.

Client: Siriului Residence
Amplasament: Bucuresti
An: 2013
Suprafata: 5070 sqm

Architectura :

Alexandru CĂLIN
Vlad DRĂGHESCU

Co-autori si Colaboratori:

Toader POPESCU
Daniel BONDAR

Structura:

POPP ȘI ASOCIAȚII
ing. Mihai BIȚĂ
ing. Alexandru HOAGHIA
ing. Sorin VASILE

Instalatii:

AMB DESIGN PROJECT
ing. Mihai NEDELCU (inst. sanitare)
ing. Ana Maria BARDAC (HVAC)
ing. Mihai HUSCH (inst. electrice)
ing. Alina ROGOJANU (inst. gaze)

Fatade:

ALUDESIGN. ing. Irina COMAN
MOLDIVARS GRUP, ing. Adriana CURMEI