Softescu 2.0

Viata la birou ramane in continuare roz

Amenajarea extinderii birourilor Softescu de la Bacau a presupus continuarea lucrarilor incepute acum cativa ani sub tema generala The Craftsmen Workshop. (prezentat aici :

http://designist.ro/arhitectura-design-interior/softescu-sau-cand-viata-la-birou-e-mai-roz-in-bacau/)

Daca in prima faza am incercat sa re-creionam atmosfera unui atelier mestesugaresc creativ, ceva intre un atelier de tamplarie si spatiu hip-vintage, de data aceasta tema a fost predilect industriala. Elementul unificator a ramas culoarea roz -magenta intens prezenta si in primul spatiu care acum se combina cu piese grele de metal negru (similar bancurilor de lucru din atelierele de tinichigherie sau service-urile auto), desenate de noi (Alex Calin si Georgiana Gogolan) si executate apoi pe comanda (SUDOMETAL) si cu lampi care puncteaza asezarea acestora in acelasi design voit industrial. Atmosefera se completeaza cu tapetul din grafitti pe beton aparent (custom made impreuna cu designerii Softescu) si cu zone de relaxare si activitati care sunt insufletite de comics-urile de pe pereti cu influenta de garaj nord-american mid-century. Tratamentul plafonului este acelasi, voit descoperit si prezenat aparent, ca intr-o fabrica de soft.

A rezultat un spatiu cu un aer industrial, un al doilea atelier din cadrul uzinei creative de la Softescu de data aceasta dedicat metalului si posibilitatilor creative ale acestuia.

Client: SOFTESCU
Amplasament: BACAU, ROMANIA
An: 2014
Suprafata: 200 sqm

Arhitectura, Design de Interior si Design Mobilier Metal:

Alex Calin si Georgiana Gogolan (SPACE CASUALS)

Productie Mobilier Metal:

Sudometal

Scaune Birou:

forFITOUT

Grafica Pereti:

Softescu

Project Management:

Adrian Pintilie, Softescu