The Craftsman Workshop

Colaborarea cu Softescu s-a nascut in urma unor discutii la fel de neconventionale precum spatiul pe care urma sa il amenajam, la cafea sau in jurul unui pahar de vin, despre cum ar trebui sa arate un spatiu de lucru lipsit de conventii, viu, plin de energie in care sa poti lucra cu placere si cu entuziasm. Cei de acolo isi doreau foarte tare o hala sau un garaj, in orice caz un spatiu cool, atipic pentru activitati office. Bacaul nu a putut oferi o asemenea oportunitate asa incat s-au reorientat catre ultimul nivel al unei  cladiri de birouri, nou terminata,  cu o vedere panormica asupra zonei centrale a orasului. Pe de alta parte, un spatiu office tipic, plafoane casetate, compartimentari tip, pardoseala ce trebuia sa ramana in functiune, o fatada la care nu se putea interveni. In plus piese de mobilier din vechiul birou ce trebuiau pastrare si armonizate cu noua gandire.

Intrebarea care s-a pus inca de la inceptut  a fost cum putem alatura cele doua situatii in beneficiul viitorului utilizator. Trebuie spus din capul locului ca am avut parte de un client extrem de entuziast, implicat total alaturi de noi, creativ si cooperant in aceeasi masura cu care am facut o echipa extraordinara pe toata durata lucrarilor.

Asa s-a nascut ideea atelierului creativ, aproape de manufactura, cu schite inchegate in sedinte creative la cafea si cu detalii gandite si ajustate  la fata locului, cu materiale brute, cablaje aparente si lumini cu aer industrial. Am desfacut integral plafonul si am pastrat organismul viu al cablajelor si tubulaturilor industriale de deasupra aparent. Culoarea si tapetul au fost elementele vii care trebuiau sa dea energie si sa contribuie la inchegarea conceptului. A rezultat un spatiu viu, ceva intre  un garaj underground nord american si un atelier de mestesugarit. Am creeat zone de relaxare (barul custom made unde in serile de dupa program se bea bere custom made  ), zona canapelelor din paleti reciclati  pentru pauze de cafea si boardgames, am pus chiar si o masa de fussball…peste tot sunt carti si reviste de design, pentru odihna ochiului intre activitati si exista chiar si o colectie de comics-uri. Sala de meeting si video conferinte e placata integral cu bucati din lemn brut, neprelucrat, extrem de cald si calm, in contrast cu energia pe care o degaja spatiul de lucru. Cateva piese de mobilier de design completeaza puzzle-ul.

Client: SOFTESCU
Amplasament: BACAU, ROMANIA
An: 2014
Suprafata: 200 sqm

Architectura :

Alexandru CALIN & Vlad DRAGHESCU

Structura lemn si mobilier la comanda:

MOBILIERUNICAT/  Nicusor CIOBANU,
ECOSOCIAL/ Anda TANASA

Lumini:

DOMICILIO

Accesorii:

KARE

Tapet si decor pereti:

WALL AND DECO / Ana Maria GAVRIL

Structura lemn si mobilier la comanda:

MOBILIERUNICAT/  Nicusor CIOBANU,
ECOSOCIAL/ Anda TANASA